Organizare nuntaMomente muzicale in cadrul nuntiiTraditie sau modernism? Nunta ca a parintilor sau nunta ca pe vremea noastra? O dilema si, poate, un conflict de interese care adesea nu se rezolva. Cum e cel mai bine? Sa incerci sa multumesti pe toata lumea. Incercam sa aflam care este cea mai buna muzica pentru nunta sau cum ar trebui sa incercam sa facem astfel incat toata lumea sa fie multumita. Se stie deja ca mirii intra pe marsul nuptial, apoi ciocnesc cate o sampanie, iar hostessele sau domnisoarele de onoare duc invitatii la masa. Se serveste aperitivul, iar muzica din fundal ar trebui sa fie ambientala, mai lenta, eventual un Buddha Bar si in niciun caz nu trebuie sa urle. Apoi, cand majoritatea invitatilor au sosit, se trece la primul dans oficial al mirilor, melodie pe care, in general, o aleg acestia. Alaturi de dansul mirilor, se nasc emotii, aplauze, lacrimi uneori (de bucurie). Apoi, dam drumul la nunta efectiv.
Momentele cheie trebuiesc tratate si ele cu seriozitate. Furtul miresei este un prilej de odihna pentru invitati, insa nu ar fi recomandat ca imediat ce se fura mireasa dj-ul sa anunte acest lucru. Pana hotii duc mireasa intr-un loc, pana negociaza cu nasul sau cu mirele (depinde la ce ora a fost furata mireasa), pana o aduc inapoi, se pierde cam o ora din eveniment, iar invitatii s-ar putea plictisi fara muzica de dans. Este stiut faptul ca traditia spune ca dupa ce se fura mireasa invitatii nu au voie sa danseze, astfel ca ar fi bine ca acestia sa afle cat mai tarziu vestea pentru a nu sta prea mult la mese. Un alt moment important este aruncarea buchetului, acolo unde toate domnisoarele de onoare se lupta pentru a-l prinde, mai ales ca fericita este urmatoarea din grup care se va marita. Melodii cerute sau melodii potrivite ar fi: Madonna - Like A Virgin sau coloana sonora de la Pantera Roz, pentru mai mult amuzament. De asemenea, dupa celebrul succes al serialului cu familia Bundy, melodia reprezentativa a lui Frank Sinatra - Love and Marriage poate fi si ea aleasa la aruncarea buchetului sau chiar a jartierei.
Dj-ii mai tineri si, de asemenea, mirii mai tineri, trebuie sa stie ca multe sali inca sunt obisnuite cu nuntile de tip mai vechi, astfel ca trebuie sa fie pregatiti cu marsul pentru supa si cel de sarmale, melodii pe care ospatarii si chelneritele fac un tur al salii cu supa sau sarmalele, apoi le servesc la masa. Desi multi miri nu doresc o nunta „ca pe vremea lui Ceausescu”, acestia insa se lasa in cele din urma induplecati de catre cei care ii servesc la nunta. Trebuie sa mai retinem si faptul ca in momentele in care se seveste masa, volumul muzicii ar trebui sa fie mai redus si basii sa nu „loveasca” stomacul, adica ar trebui sa fie muzica mai linistita!
Asadar, o nunta de la care pleaca multumiti majoritatea invitatilor este una la care epuizam muzica populara, romantele, valsul, tangourile, muzica retro pana la tort, iar dupa tort, cand pleaca majoritatea celor mai in varsta, dam drumul la hituri mai actuale, dance – house, r'n'b, manele, depinde de gusturile pe care le au tinerii invitati, care petrec pana dimineata. Astfel, pe cei mai in varsta nu ii deranjeaza prea mult muzica noua, pentru ca nu o prea aud, iar cei tineri raman cu amintiri frumoase pentru ca tin minte ca au fost bagati si ei in seama. Pe muzica populara, melodii lente si hiturile clasice danseaza si cei mai in varsta, si cei mai tineri, astfel ca nunta va fi, mai mult ca sigur, o reusita.
Alte articole:
Fii un invitat politicos, Torturi de nunta pictate manual, Sfaturi pentru nunta in aer liber, 5 lucruri de stiut despre sculpturile in fructe, Targuri de nunta in 2013
|
|
Adauga opinia ta: